LEREN AUTORIJDEN

Bij Autorijschool Martensen krijg je les van een vaste instructeur die regelmatig bijgeschoold wordt. Je wordt binnen de regio van huis gehaald. Bovendien betaal je bij ons een lesuur voor jezelf en krijg je ook een lesuur voor jezelf. Ophalen en wegbrengen van medeleerlingen doen wij niet.

De rijopleiding begint met het aanleren van de basisprincipes van het autorijden, hierbij wordt gekeken naar je aanleg, leersnelheid en eventuele ervaring. Je instructeur hanteert hierbij een vast opleidingsschema, waardoor hij een goede inschatting kan maken hoeveel praktijklessen je nodig hebt. Je kunt er zeker van zijn dat de opleiding op een hoog niveau staat en dat je instructie krijgt van een rij-instructeur die zijn vak verstaat. De rij-instructeur werkt met een instructiekaart waarop alle vorderingen worden bijgehouden.

Je kunt een reguliere rijopleiding volgen d.w.z. dat je eenmaal of tweemaal per week een rijles neemt of je volgt een versnelde rijopleiding. Bij Autorijschool Martensen kan deze versnelde rijopleiding in overleg met de rij-instructeur worden geregeld.


BMW
Bij Autorijschool Martensen krijg je les in de nieuwste BMW.

THEORIEEXAMEN

Voordat je praktijkexamen gaat doen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Hierover kan je informatie opvragen bij je instructeur, die helpt je bij het verkrijgen van boeken en andere leermiddelen. Mocht dit niet voldoende zijn is individuele theorieles ook mogelijk. Zowel theorie als praktijkexamen worden in Leusden afgelegd.


PRAKTIJKEXAMEN

Eenmaal je theorie in het bezit dan gaan we richting het praktijkexamen. Het prakijkexamen is ongeveer een half uur autorijden in Amersfoort en omgeving. Het examen bestaat uit beheersing, bediening, inzicht en kennis. Dit alles wat geleerd is in het voorafgaande moet kunnen leiden dat je in één keer kan slagen.


TUSSENTIJDSE TOETS

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen. Het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Wanneer doe je de TTT?

Autorijschool Martensen bepaalt samen met jou de datum en het tijdstip van de toets. Het mag duidelijk zijn dat een toets niet zinvol is als je net bent begonnen met je rijopleiding. Wij adviseren om de toets af te leggen als je ongeveer tweederde tot driekwart van de rijopleiding achter de rug hebt.


RIJANGST

Ook voor mensen die in het bezit zijn van een rijbewijs bieden wij uitkomst. Vooral als het gaat om mensen die de angst hebben om bijvoorbeeld in te voegen op een drukke autosnelweg of die problemen hebben met bepaalde bijzondere verrichtingen. Hiervoor heeft onze instructeur een speciale opleiding gevolgd en heeft hier veel ervaring mee.